Missa inget! Ange din e-postadress så håller vi dig uppdaterad.

Vill du inte ha fler nyheter och bloginlägg kan du alltid avprenumerera med ett knappklick

HUR OCH VARFÖR Stylar man en bostad?

Att hitta sin drömbostad kan vara svårt, det vet vi alla. Trots att en kanske vet område, budget och storlek så kan antalet lediga bostäder ibland kännas oöverskådligt. Hur vet en vilket boende som ska bli ens nästa hem? Hur mycket vi än vill gå på vad huvudet säger är det oftast magkänslan som avgör.

Vi människor uppskattar miljöer och hem med personlighet och genomtänkta lösningar. Ska du styla din bostad själv inför visning och fotografering? Här kommer några handfasta tips och saker att tänka på för att attrahera fler spekulanter inför visning av bostaden.

Personlighet är viktigt, men ännu viktigare är att skilja på att visa personlighet och att fylla bostaden med personliga detaljer. Bilder på din hund, familj, semesterresan ni gjorde tillsammans kan få spekulanter att känna sig illa till mods. Rationalisera bort personliga objekt och ersätt med lokal konst eller bilder, gärna så lokalt förankrade som möjligt. Bor du på Södermalm så ha då gärna en karta över Södermalm i köket. Många människor vill köpa en livsstil, så erbjud dem det!

Visa hur du lever, genom att ge goda exempel på hur vardagen ser ut. Många spekulanter har svårt att föreställa sig hur man lever i ditt hem. Öppna gärna en bok invid eldstaden, visa var ni ställer matvarorna ni handlat, häng upp cykeln på stället i hallen, koka kaffe i köket eller tänd ljus bredvid badkaret.

Visa åtminstone ett udda objekt! Spekulanter skummar ofta igenom flera hundra potentiella bostäder när de letar bostad, så att ha ett inredningsobjekt som verkligen sticker ut är smart. Det kan vara en färgglad soffa i hallen, en orientalisk matta i sovrummet eller en galen tavla. Udda objekt hjälper oss också att upptäcka hela bostaden genom att dra ögonen till sig.

Städa till perfektion, men låt vissa saker vara röriga. Kristallklara fönster, rena väggar, rent badrum, rena dörrar och dörrfoder gör att bostaden känns ny. Men tänk på att en obäddad säng med ett par tofflor nedanför eller en dagstidning jämte ett par läsglasögon på köksbordet gör att hemmet känns levande och inte som en utställningslokal.

Blommor funkar, lita på oss. Alla vill på bo ett ställe som är är hemtrevligt. Blommor är ett säkert kort. Låt dem gärna vara vita, det ger ett sobert och exklusivt intryck.

Glöm inte utsidan. Visa utemöblerna även om du säljer på hösten. Se även till att fixa till omgivningen innan ni fotar. Plantera krukor med växter, klipp gräsmattan och buskarna och ta bort skräp och redskap och gör uteplatsen eller innergården mysig och inbjudande.

Vill eller kan du inte styla själv så kan vi på Nestidy hjälpa dig med detta. Vi är stolta över våra samarbeten med ett flertal erfarna och duktiga stylingfirmor runt om i Stockholm. Kontakta oss så hjälper vid dig.