Missa inget! Ange din e-postadress så håller vi dig uppdaterad.

Vill du inte ha fler nyheter och bloginlägg kan du alltid avprenumerera med ett knappklick

VÅRA KUNDER BERÄTTAR Nils, IT-killen från NYC som valde Nestidy

Våra kunder och samarbetspartners är viktiga för oss. Vi försöker alltid leverera max i våra försäljningar, visningar, intagsmöten, och i våra användares upplevelse på vår sajt. Vi strävar efter att förbättra oss och vi lyssnar alltid på våra användare och kunder. Vi hookade upp med Nils, som sålde med oss tidigare i somras, för att få några ärliga ord från honom hur han upplevde det att sälja med oss.

 

Hej Nils, berätta gärna lite kort om dig själv.

Tjenare, mitt namn är Nils, jag kommer från Stockholm men har bott i New York sedan några år tillbaka. Jag har precis flyttat hem till Sverige igen. För närvarande jobbar jag på ett av Sveriges största techbolag.

 

Hur ser du på bostadsmarknaden i Sverige? Hur skiljer den sig mot i USA och NYC?

Det är ganska stor skillnad. I USA finns det ett väl fungerande hyresrättssystem för folk som ska flytta till staden. Visst, det är dyrt om man vill bo centralt på exempelvis Manhattan, men att få tillgång till ett riktigt förstahandskontrakt är fullt möjligt. Du kommer alltid kunna bo där. Köper bostad gör man när man “stadgar” sig och ska bo där på lång sikt, och då gärna med hjälp av en bostadsmäklare för själva köpet.

Sverige i allmänhet, och Stockholm i synnerhet, bygger på att man köper en bostad tidigt i livet då hyresrätterna egentligen bara fungerar för studenter. Nyexade unga personer, som kommer från “normala” familjesituationer, har det därför förtvivlat svårt att få tillgång till ett schysst bra boende.

 

 

Förra hösten infördes nya amorteringskrav i ytterligare ett försök att svalka marknaden.  Det senaste förslaget är den sk skuldkvoten. Hur tror du att skuldkvoten och amorteringskravet har påverkat den svenska marknaden?

Jag förstår grejen med amorteringskrav men jag tycker samtidigt att man stänger ute folk. Det är bara de med kontanter som har möjlighet att slå sig in. Jag förstår att man vill hålla styrning på branschen men det skapar mest segregering.

 

Vad tror du är viktigast för en lyckad bostadsaffär?

Timingen, en bra mäklare och fina bilder känns viktigast.

 

Varför och hur valde du mäklarbyrå?

Jag ville ha en partner som kändes bättre på detta än mig. “Vem kan ta hand om det här åt mig på bästa sätt?” När jag träffade er på Nestidy och den mäklarpartner jag valt att boka in mötet med kände jag direkt att det var en schysst balans mellan er digitala, nytänkande modell och den valda mäklarens erfarenhet. Jag kände förtroende för att han och ni kunde mer än mig och kunde sköta processen. Er digitala tjänst var bra och användbar men kontakten med er i bolaget och era anslutna partners var minst lika viktigt när valet slutligen föll på er.

 

“Nestidy hade en schysst balans mellan en digital och nytänkande modell och den valda mäklarens erfarenhet”

 

Hur var det att jobba med oss och är du nöjd med vad ditt team levererade?

Jag är nöjd med hela mitt team. Stylingen var kanon och bilderna blev bra.

Min mäklare var grym, han slet verkligen arslet av sig och kämpade för varenda bud som kom in. I början gick budgivningen trögt, både på min lägenhet och för alla de jämförelseobjekt i närområdet som vi bevakade. Men, han lyckades trixa sig fram till en bra budgivning som gav det resultat och det slutpris som jag förväntat mig, utan att forcera något. Det var verkligen snyggt gjort av honom.

 

Kände du dig delaktig i processen? Var det bra eller dåligt?

Ja då, på gott och ont. Jag hade alla möjligheter i världen att vara delaktig men jag kände att jag hade full förtroende för er så jag hade inte behovet av det. Det är mitt case, alla säljare är olika.  

 

Vad tyckte du om datan du fick i halvtid och när bostaden var såld?

Datan jag fick av er under själva försäljningen var lättförståelig att tolka och jämförelsen med andra objekt var intressant att se. Allt från delningarna och annonseringen i sociala kanaler till hemnet och övriga kanaler. I framtiden hoppas jag att ni har möjlighet att delge era användare mer data och djupare analyser, för det är verkligen intressant och något som känns som att ni särskiljer er mot andra mäklare.

 

Är du nöjd med slutpriset?

Ja, det är jag.

 

Vad händer nu närmsta tiden för dig/er?

Jag och min fru och barn har precis köpt en gemensam lite större bostad här i Stockholm som vi precis flyttat in i. Vi har precis stadgat oss i Sverige – så vi ser fram emot det.

 

Vi tackar Nils för pratstunden och förtroendet i försäljningen av bostaden. Går du också i säljtankar och vill sälja i höst? Börja med en digital värdering av din bostad.