Missa inget! Ange din e-postadress så håller vi dig uppdaterad.

Vill du inte ha fler nyheter och bloginlägg kan du alltid avprenumerera med ett knappklick

Pressrelease Nestidy - Nästa generations mäklarbyrå

STARTUPEN NESTIDY SKA GÖRA FÖR MÄKLARBRANSCHEN vad Uber gjorde för taxibranschen. Mäklare kopplas ihop direkt med bostadssäljare istället för att gå via en mäklarbyrå. Nestidys plattform är också byggd från grunden för att marknadsföra bostaden optimalt och därmed ge bästa möjliga förutsättningar för ett högt försäljningspris.

“När vi analyserade branschen såg vi att endast ca 25 % av det arvode som kunden betalar hamnar hos mäklaren och att den största delen istället hamnar hos mäklarfirman. Precis som i taxibranschen såg vi här utrymme för stora effektiviseringar där kunden får högre kvalitet till ett lägre pris samtidigt som mäklaren får starkare incitament” säger Emir Ahmetspahic, medgrundare till och VD för Nestidy.

Tjänsten byggs från grunden för att vara en effektiv marknadsföringsplattform.

“Marknadsföringen av en bostad är central för en lyckad försäljning. Här har branschen mycket att lära av tjänster som till exempel Tictail där de mest moderna och kraftfulla marknadsföringsverktygen görs enkelt tillgängliga även för dem helt utan marknadsföringsvana. Den här typen av funktionalitet är central i Nestidys tjänst” fortsätter Emir Ahmetspahic.

Tjänsten släpptes under våren som en beta till utvalda testare och är nu tillgänglig för allmänheten.

FAKTA

Nestidy grundades i slutet av 2015 av Markus Koskinen och Emir Ahmetspahic och sitter på den lovordade tech-hubben Epicenter i centrala Stockholm. Bolaget är del av både Microsoft Bizspark plus och Google för Entrepreneurs ekosystemet. Nestidy avslutar sin första externa finansieringsrunda under sommaren.